Zpráva z Odemykání Vltavy 2013
Odemykání Vltavy 2013 je za námi. Jaké bylo?

Jedním slovem výborné. Sešlo se nás v sobotu 13.4. v "Kempu Krumlov" něco okolo 300 účastníků. Abych pravdu řekl, nikdo to neví přesně, protože nás to množství vodáků skoro zaskočilo a opravdu se to v tom mumraji a shonu okolo lodí těžko počítalo. Ale to je vlastně jedno, hlavní bylo, že se konečně umoudřilo počasí a připomínalo jaro o moc více než ten studený minulý týden se sněhem. Sice párkrát sprchlo, ale vždy jen krátce a pak zase vykouklo slunce. Odpoledne už to bylo vyloženě do pohody.

Na startu v kempu Krumlov bezvadně, jako ostatně vždy, zafungoval kiosek "Káčkařů", hrála tam i pozvaná muzika, bohužel museli muzikanti "Thom bandu" už odpoledne odcestovat někam na další štaci a nemohli zůstat a hrát dál i v kempu ve Zlaté Koruně. Ale popořádku. Po náležitém posilnění a přípravě plavidel jsme společně s hastrmanem a hastrmankou slavnostně odemkli Vltavu, pak hastrman pokřtil nové háčky a pak jsme šli na vodu. Hned krátce po startu se někteří přemotivovaní vodáci nechali strhnout atmosférou a také proudem, takže my ostatní jsme měli alespoň na co koukat, prostě nálada výborná. Na tradiční zastávce u Milana jsme pojedli grilované klobásky, vlastní špekáčky a jiné dobroty, pozdravili známé, které jsme na startu přehlédli, několikrát připili na zdar letošní vodácké sezóny a na počest dalších bohů - doplň si každý sám - a pak už jen pokračovali až do Zlaté Koruny. Zprávy o tom, že je zařízena voda na jezu nezklamaly, skutečně se dalo snadno splouvat, ať už to zařídil kdokoli, patří mu náš dík.

V cíli v kempu "U Kučerů" ve Zlaté Koruně už čekal ohýnek na břehu a hlavně restaurace, kde se při pojídání páně Kučerových specialitek hodnotil celý den. Ve stejnou dobu jako naše odemykání probíhal v "Kempu Koruna" u Nejedlých nějaký větší cyklozávod, ale snažili jsme se, abychom cyklistům příliš nekřížili jejich finish do cíle a myslím, že se tam obě akce v pohodě vešly. A dál ať už hovoří fotky.
Komentáře:Napsat komentář


Logo Půjčovna raftů Pirát
Logo Odysea
Logo Cesta Sports

login icon Přihlášení
login icon Mapa Vltavy s jezy a kempy
Mapa Vltavy - jezy, kempy
login icon Podrobná mapa služeb
Mapa Vltavy - Služby
login icon Důležité informace