O odemykání Vltavy 2017
V průběhu týdne před startem se nad akcí vznášelo mnoho otazníků, slabší jedinci a také rodiny s malými dětmi rušili kvůli špatné předpovědi v půjčovnách lodí své rezervace. Nakonec počasí ale docela vyšlo, nebyla nijak extrémní zima a pršet začalo až ve čtyři hodiny, když už byla převážná většina posádek v teple  hospůdky zlatokorunského kempu Koruna.
Počet účastníků se nakonec vyšplhal na pěkných 182 lidí na startu, ovšem s tím, že na vodu nejeli všichni, bylo mnoho přihlížejících, kteří se přišli jen pobavit na startu. Tahákem akce byla (známá neznámá) hudebně divadelní skupina Rybníkáři, která se postarala o dobrou náladu a správnou atmosféru a na akci byla poprvé a doufejme, že ne naposled. Mnoho i místních lidí bylo překvapeno, protože se s ní seznámili až tady a vůbec netušili, cože to vlastně doma v Krumlově a v Budějovicích mají. Muzikanti ve vodnickém to pořádně rozjeli a písničky od vody zněly v kempu Krumlov zhruba od deseti do dvanácti hodin. Domácí vodnický pár v přestávce mezi vystoupení muzikantů krátce po jedenácté slavnostně odemkl řeku pro letošní sezónu a pokřtil několik nových háčků. Pak už se šlo na vodu a plulo se  k ohni do kempu U Milana pod Krumlovem.
Na trase do Zlaté Koruny proběhlo i několik koupání v řece, když se vodáci mezi sebou vzájemně snažili "dostat" toho druhého, jinak dobrého kamaráda. Voda jedenáct stupňů a vzduch okolo deseti, takže pohoda i bez neoprenu. Pouze na konci v Rájově měl jeden z vodáků problém s uvízlou lodí mezi kameny, ale naštěstí tam byly ostatní a už značně vyčerpanému a podchlazenému plavci pomohli i s lodí na břeh.
Nakonec ještě několik poděkování. Panu Veisovi, majiteli elektrárny děkujeme za otevření jezu ve Zlatce.
V Koruně v hospůdce, kde se hodnotilo a hodovalo, byla výborná kuchyně, která přispěla k dobrému  završení akce. Velké poděkování si zaslouží také majitel Kempu Krumlov pan Janeba, který nám areál kempu otevřel a postaral se také o naše občerstvení na startu. A ještě jeden velký dík za dopravu ráno ze Zlaté Koruny do Krumlova panu Šelepovi a jeho vodáckému autobusu.
Fotky ještě NEjsou ve fotogalerii.
Komentáře:Napsat komentář


Logo Půjčovna raftů Pirát
Logo Odysea
Logo Cesta Sports

login icon Přihlášení
login icon Mapa Vltavy s jezy a kempy
Mapa Vltavy - jezy, kempy
login icon Podrobná mapa služeb
Mapa Vltavy - Služby
login icon Důležité informace